Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja

Ker vsi ne poznajo koncepta delovanja zastavljalnice, smo za lažje razumevanje za Vas odgovorili na 10 najpogostejših vprašanj, ki se pojavljajo v povezavi z zastavljalnico.
1Kaj odkupujemo?
Izposoja denarja na podlagi zastavitve predmeta spada med najstarejše oblike kreditiranja prebivalstva. Sami začetki zastavljalnic segajo na Kitajsko preko 3000 let nazaj in njihovo poslovanje se je kmalu razširilo po vsem svetu. Sam postopek pridobitve denara je mnogo hitrejši, enostavnejši in brez birokratskih težav v primerjavi z bančnim kreditom. Vse kar morate storiti je, da nas pokličete ali pa nas obiščete in s seboj prinesete predmet, ki ga želite zastaviti. Vaš predmet bomo pravično ocenili in se dogovorili za obdobje zastavitve od 1- 3 mesece z možnostjo podaljšanja. Za obdobje zastavitve prejmete znesek v vrednosti do 70% od zastavljenega predmeta, ki ga izplačamo TAKOJ in v GOTOVINI!
2Kako poteka odkup?
Za prvi korak predlagamo, da nas pokličete na našo telefonsko številko 041/426-665 ali 041/426-646 in se z nami pogovorite o danih možnostih. Nato nas obiščite v naših prostorih Trg svobode 3 v Litiji in s seboj prinesite predmet, ki ga želite zastaviti. Vaš predmet bomo pravično ocenili in se dogovorili za obdobje zastavitve od 1- 3 mesece z možnostjo podaljšanja. Za obdobje zastavitve prejmete znesek v vrednosti do 70% od zastavljenega predmeta, ki ga izplačamo TAKOJ in v GOTOVINI!
3Ali dobim denar takoj?
Zastavite lahko novejše tehnične naprave (telefoni, tablice, računalniki...), zlato (zlat nakit, lomljeno zlato, zlate ploščice, zlatnike...) srebro (srebrn nakit, investicijsko srebro- ploščice, srebrnike...) orodje (vrtalni stroji, udarna kladiva, žage...) avtomobil (od letnika 2005 dalje) motor (od letnika 2005 dalje) gradbena in kmetijska mehanizacija ( traktorji, viličaji...) plovila (manjša plovila, gliserji, vodni skuterji) počitniške prikolice ure prestižnih znamk ( Rolex, Breitling, Omega, Cartier, Tag Heuer...)
4Koliko časa traja odkup?
Minimalni znesek, ki ga ponudimo za zastavo je 10 eur.
5Kaj potrebujem s seboj pri odkupu?
Maksimalen znesek, ki ga ponudimo za zastavo je 50.000 eur.
6Ali zaračunavate obresti?
Ne! Za zastavljeni predmet ali vozilo ne zaračunavamo nikakršnih obresti. Ker gre pri nas za klasično kupoprodajno pogodbo z vašo prednostno pravico do povratnega nakupa, se vam zaračunajo le manipulativni stroški, oziroma stroški naših storitev in nič drugega.
7Za koliko časa lahko zastavim predmet ali vozilo?
Čas zastavitve je lahko od 1 do 3 mesecev, ki pa ga po preteku dobe lahko še vedno mesečno podaljšujete.
8Ali so predmeti in vozila v času zastavitve na varnem?
Seveda! Vsi predmeti, ki jih zastavite pri nas so v času zastavitve varno shranjeni v trezorju s 24 urnim varovanjem. Prav tako velja tudi za vsa motorna vozila, ki jih v času zastavitve hranimo v varovanih garažah.
9Ali mora predmet (ali vozilo) v času zastavitve ostati pri vas?
Tako je! Vsi predmeti in motorna vozila v času obdobja zastavitve ostanejo pri nas. Toda brez skrbi, v času, ko so vaši predmeti in vozila v hrambi pri nas, so v varnih rokah!
10Ali lahko določen predmet ali vozilo pri vas zastavim večkrat?
Seveda! Ko predmet, ki ste ga pri nas zastavili od nas odkupite ga lahko kadarkoli želite ponovno zastavite.